Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Αγίου Δημητρίου 16-22 Σεπτεμβρίου

Δράσεις στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, από 17.00 έως 19.00, στην αυλή του σχολείου.  Οι δράσεις συνδιοργανώθηκαν από το σχολείο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο», «Τα Θρανία της Άνοιξης», τον Πανελλαδικό Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» και τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Αναλυτικότερα οι δράσεις είναι:

  • Με ποδήλατο στο σχολείο
  • Διαμορφώνουμε την αυλή του σχολείου σε ποδηλατόδρομο
  • Κόμικ – ιστορία με τα φυλλάδια του «SOS Τροχαία Εγκλήματα»
  • Πανό με stencil, πλακάτ  και flyer των παιδιών για μια καμπάνια στην κοινότητα
  • Εδώ «Τα Θρανία της Άνοιξης»! Το ραδιόφωνο των παιδιών εκπέμπει

Οι δράσεις αποβλέπουν στην ευαισθητοποίηση της σχολικής και τοπικής κοινότητας  στο σεβασμό των παιδιών, των πεζών, των ποδηλατών και όλων αυτών που αγαπούν την ήπια κινητικότητα. Με άλλα λόγια οι δράσεις αποβλέπουν  στη συμπερίληψη μικρών και μεγάλων, με όχημα ή χωρίς, ανθρώπων ή ζώων που ζουν ανάμεσά μας και συμβιώνουμε μαζί τους.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος συμμετείχαν με ενθουσιασμό και οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους απόλαυσαν τις πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν. Τα παιδιά επέδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό κατά τη δημιουργία του πανό, των πλακάτ και των flyer και  χάρηκαν   όταν έκλεισαν για λίγο τη Σουλίου με το πανό και διένειμαν τα φυλλάδια που δημιούργησαν, ζητώντας από τους οδηγούς των οχημάτων σεβασμό στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε οι δρόμοι να είναι ασφαλείς για όλους.