Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου για τα αδέσποτα

Το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και την τοπική κοινωνία γύρω από την προστασία των αδέσποτων.
Συνεργαζόμαστε με το Δήμο που τοποθέτησε ταΐστρα έξω από το σχολείο, μας προμηθεύει με τροφή και οι μαθητές φροντίζουν να ταΐζουν τα αδέσποτα της γειτονιάς μας.
Όλοι μαθητές μας έχουν παρακολουθήσει τις φιλοζωικές ενημερώσεις από τις Ζω.Ε.Σ κι επιπλέον είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την Κατερίνα Παπαποστόλου με τη Διώνη και τον Πόθο, ενώ συμμετέχουμε σε διάφορες δράσεις σχετικές με τα ζώα, όπως το Discover Dogs Festival, το διαγωνισμό Penny Marathon κ.α. Επίσης το σχολείο μας ανήκει στο Δίκτυο φιλόζωων σχολείων του Δικτύου Τέχνης και Δράσης, “Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων”.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου πολύ συχνά συζητούν και οργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα και οι μαθητές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Για το λόγο αυτό εντάξαμε τη συγκεκριμένη ενότητα στο διετές Erasmus+ KA2 του σχολείου μας με θέμα “Η γειτονιά μου, το δάσος σου τα ποτάμια τους, για όλα νοιαζόμαστε”.
Επειδή το σχολείο μας νοιάζεται για τα αδέσποτα της γειτονιάς μας και θέλει να ευαισθητοποιήσει όλα τα παιδιά του κόσμου, ετοίμασε το παρακάτω βίντεο που είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.
Χριστίνα Νομικού
Διευθύντρια 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου
Επιμέλεια video :Εσρα Μουλά
Εικαστική επιμέλεια, διδασκαλία ζωγραφικής:Μαρία Πανταζή
Μουσική Επιμέλεια, τραγούδι :Ρίκα Μακρίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.