Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση

Το σχολείο μας με πολλή χαρά συμμετείχε και φέτος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, που σκοπό είχε την προώθηση των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Οι μαθητές μας επέλεξαν το στόχο που ήθελαν και εργάστηκαν ομαδικά τον Μάρτιο, με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών για να δημιουργήσουν τα δικά τους φανζίν, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Αction Aid που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου στην οδό Ελπίδος στην Αθήνα.

Η ευαισθητοποίηση και η ανάληψη δράσης για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, η προστασία των δασών, των ωκεανών και των οικοσυστημάτων, οι βιώσιμες πόλεις κ.α. πρέπει να γίνουν στόχοι για όλους μας.

Σχετικοί άλλωστε είναι και οι στόχοι του Erasmus+ ΚΑ2, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας κατά τη διετία 2016-18, με τίτλο «Η γειτονιά μου, το δάσος σου, τα ποτάμια τους για όλα νοιαζόμαστε». Ήδη οι μαθητές μας εργάστηκαν και εργάζονται σε αρκετούς από τους 17 στόχους, όπως φαίνεται και από τον τίτλο.

Δείτε τα φανζίν για την προστασία των δασών (Γ’ Τάξη) και για την κλιματική αλλαγή (ΣΤ’ Τάξη) και μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.