Συνομιλώντας με τον Δημήτρη Κουρεμένο

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA2, 2018-20 με τίτλο “Ιδεατή πόλη” και ως σχολείο που ανήκει στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPNet) UNESCO,  που προσπαθεί να εφαρμόσει και να διαδώσει τις αξίες που υποστηρίζει η UNESCO, ανακαλύπτοντας και προσδιορίζοντας την ιδεατή πόλη, η οποία σέβεται τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες, επιθυμία μας ήταν να έρθουν τα παιδιά μας σε επαφή με έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ξεχωριστές δυνατότητες.

Οι μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου μας, απευθύνθηκαν και προσκάλεσαν τον κύριο Δημήτρη Κουρεμένο να παρεβρεθεί στο σχολείο μας και να συνομιλήσει μαζί τους για τη ζωή του, τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά του καθότι ανήκει στους μη ακούοντες. Στο χώρο παρεβρέθησαν και οι μαθητές του Γ3 καθώς και οι μαθητές του Δ1 και Δ2.

Ο Δημήτρης Κουρεμένος υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας beach volley Κωφών και στο παρελθόν της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών, πτυχιούχος του τμήματος μηχανολογίας του Ε.Μ.Π., κάτοχος master και διδακτορικού. Έχει λάβει την 6η θέση στους Ευρωπαικούς Αγώνες Κωφών στην Ελλάδα, την 16η θέση στους 21ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στην Ταιβάν, την 9η θέση στους 1ους Παγκόσμιους Αγώνες Κωφών στην Τουρκία το 2012 και στους 22ους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βουλγαρία το 2013 καθώς και την πρόκριση για τους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Σαμψούντα της Τουρκίας το 2017.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών, γνωστοί ως Deaflympics, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1924 στο Παρίσι και διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, έπειτα από τους Ολυμπιακούς και  Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Τα παιδιά έθεσαν τις ερωτήσεις τους στο Δημήτρη και από τις απαντήσεις του, κατανόησαν ότι μέσα από την  αδιάκοπη προσπάθεια, υπομονή και επιμονή , όπως επίσης και μέσα από την αμέριστη αγάπη από γονείς και φίλους, μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα  της ζωής και να πετύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει.

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.