Φιλοζωικό πρόγραμμα από τη Στ΄ τάξη

Κατά το σχολικό έτος 2020-21 οι μαθητές του Στ2 τμήματος του σχολείου μας εκπόνησαν φιλοζωικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση της δασκάλας των Αγγλικών κ. Πελαγίας Γκαρελά. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο πιλοτικό των εργαστηρίων δεξιοτήτων αλλά και στο ERSMUS+ KA2 με τίτλο «Ιδεατή πόλη», γιατί στην πόλη που ονειρευόμαστε οι πολίτες έχουν ενσυναίσθηση, αγάπη και αλληλεγγύη προς κάθε μορφή ζωής. Έτσι σε μια πόλη δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα. Τα παιδιά μοιράστηκαν εμπειρίες και συναισθήματα, καλλιέργησαν εκφραστικές και γλωσσικές δεξιότητες όπως και δεξιότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και ενσυναίσθησης. Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τη ζωή ενός αδέσποτου ζώου και κατανόησαν τις δυσκολίες που περνά, ενώ τους δόθηκαν βιωματικά και θεωρητικά ερεθίσματα για να αναπτύξουν φιλικές στάσεις απέναντι στα  ζώα συντροφιάς.

Μερικές από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν είναι:

Παρουσίαση του προγράμματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας από τη διευθύντρια κ. Χριστίνα Νομικού. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές/τριες προβληματίστηκαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους και κατέληξαν σε συμπεράσματα.

Ζωγραφική με την εποπτεία της δασκάλας των εικαστικών κ. Μαρίας Πανταζή

Συγγραφή τραγουδιού για τα αδέσποτα με μουσική ενορχήστρωση της δασκάλας της μουσικής κ. Ρίκας Μακρίδη.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς έγραψαν θεατρικό με θέμα τα αδέσποτα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί τους, το οποίο παρουσίασαν στην αυλή του σχολείου, σταδιακά σε όλες τις τάξεις που το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για όλα τα παιδιά!