«Είμαστε όλοι μια δυνατή ομάδα»

Τι πολύχρωμη μπουγάδα!

Σαν εμάς… με την μοναδικότητα του ο καθένας, ξεχωριστός και πολύτιμος κάνουμε την μπουγάδα της τάξης μας τόσο  όμορφη και ξεχωριστή!

«Το λιβάδι με τις μαργαρίτες», μια δραστηριότητα για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

Το «λιβάδι» μας , μάς χωράει όλους! Κι όσο πιο πολύχρωμο κι ευωδιαστό γίνεται τόσο πιο πολύ μας αρέσει, γεμάτο χρώματα κι αρώματα ευωδιάζει αγάπη, καλοσύνη, φροντίδα, θαυμασμό και περηφάνεια.

 «Απλώνουμε τα φτερά μας»

Η ομάδα μας είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και να δούμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Δεν υπάρχουν όρια στα όνειρά μας και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

« Το κάλεσμά μας στην Περσεφόνη να «βγει» στου ήλιου το μπαλκόνι»

« Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης

Στου κόσμου το μπαλκόνι ποτέ μην ξαναβγείς…»

                                                           Ν. Γκάτσος

Το περιβάλλον μας καλεί σε βοήθεια !!!Η Περσεφόνη είναι εκεί , βλέπει τις δραματικές επιπτώσεις  των ανθρώπινων ενεργειών πάνω στη φύση και αρνείται να εγκαταλείψει την αγκαλιά της γης.  Ο εφιάλτης της Περσεφόνης είναι πλέον και δικός μας εφιάλτης!

Οι στίχοι του ποιήματος ζωντανεύουν μέσα από τις ζωγραφιές μας κι αυτό ας είναι ένα μικρό βήμα που θα μας φέρει  πιο κοντά σε έναν καλύτερο κόσμο.

Εμείς θέλουμε η Περσεφόνη να βγει στου ήλιου το μπαλκόνι, γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο να σώσουμε το πλανήτη μας που εκπέμπει SOS.

Πασχαλινή κατασκευή

Με την πασχαλινή μας κατασκευή επαναχρησιμοποιήσαμε τις χάρτινες αυγοθήκες. Τους δώσαμε την ευκαιρία να αποκτήσουν μια νέα χρήση και να γίνουν το καλαθάκι για τα πασχαλινά μας αυγά. Έτσι μειώσαμε τα απορρίμματα. Δε θα μπορούσαμε βέβαια να μην τις στολίσουμε με τη φύση ζωντανή, καθαρή κι όμορφη όπως πρέπει να τη διατηρούμε και να τη χαιρόμαστε.

Απόκριες

«Χίπις, τα παιδιά των λουλουδιών σε διαδήλωση για την ειρήνη.»

Οι Απόκριες μας έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσουμε για το κίνημα των χίπις, τα αντιπολεμικά του συνθήματα και την καθιέρωση του συμβόλου της ειρήνης.

 Έτσι εκφράσαμε την αντίθεση μας  στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία  και κάναμε μια πορεία ειρήνης διαδηλώνοντας την πεποίθησή μας για ειρηνική επίλυση στις διαφωνίες όπου κι αν προκύπτουν.

6 Μαρτίου Πανελλήνια ημέρα για τον σχολικό εκφοβισμό

Μια ημέρα που μας έδωσε ακόμη μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τον σχολικό εκφοβισμό. Να βρεθούμε στη θέση ενός θύματος και να δούμε τις «πληγές»  που αφήνουν στην ψυχή του τα άσχημα λόγια, η απόρριψη, η βία… Να καταλάβουμε ότι ένας θύτης αναπαράγει τη βία που κι ο ίδιος μπορεί να έχει δεχτεί. Και το πιο σημαντικό να νιώσουμε πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε ως παρατηρητές. Να μιλάμε και να καταγγέλλουμε κάθε μορφή βίας! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να υψώσουμε «τη φιλία ως ασπίδα για τη βία

Έτσι το σχολείο μας θα είναι ένας χώρος ασφαλής, όπου όλοι θα είναι χαρούμενοι.