1η Παιδική Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας με αφορμή τον εορτασμό των 130 χρόνων από τα εγκαίνια του Ζαππείου Μεγάρου και στα πλαίσια των Ολυμπίων 2018, διοργάνωσε την Τελετή της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής.

Η «1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής» διεξήχθη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε χώρες της ομογένειας σε όλο το πλανήτη, προσκαλώντας όλα τα ελληνόπουλα ανά την υφήλιο να φιλοτεχνήσουν έργα που ασπάζονται τις πανανθρώπινες αξίες και τα ύψιστα ιδεώδη, που ως λίκνο πολιτισμού, πρώτη δίδαξε η χώρα μας. Η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα είχε τεράστια απήχηση, αφού το πρόγραμμα απευθυνόταν σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, αλλά και στις χώρες της ομογένειας, συγκεντρώνοντας περίπου 21.000 χιλιάδες έργα!

Η Τελετή της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019 φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Οκτωβρίου 2018, και τίμησε τους διακεκριμένους καλλιτέχνες που εγκαινίασαν την 1η Έκθεση Έργων της Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2018-2019.

Το σχολείο μας, ως σχολείο που ανήκει στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPNet) UNESCO,  που προσπαθεί να εφαρμόσει και να διαδώσει τις αξίες που υποστηρίζει η UNESCO, συνδύασε τη συμμετοχή του στην 1η Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής με το πρόγραμμα  Erasmus+ KA2  Διασχολικές Συμπράξεις «Η ιδεατή πόλη» καθώς για να οικοδομήσουμε την πόλη που ονειρευόμαστε εμπνεόμαστε από τις παναθρώπινες αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, το σχολείο μας έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα με 40 έργα μαθητών και μαθητριών του,  από όλες σχεδόν τις τάξεις. Διακρίθηκαν τα έργα του Αθανασόπουλου Ευάγγελου από το Δ1 και της Παπαθωμά Στέλλας από το Ε1, τα οποία ήταν και  ανάμεσα στα 60 έργα που επιλέγησαν να εκτεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο. Την επιμέλεια της συμμετοχής είχε η δασκάλα των εικαστικών κ. Μαρία Πανταζή.

dav
dav
dav
dav

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.