«ΝΙΩΘΩ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ…»

 Το Ε1 ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο: «ΝΙΩΘΩ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ…» που αφορά την «Ψυχική και συναισθηματική υγεία» και εντάσσεται στην ενότητα ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΥ ΖΗΝ.
   Οι μαθητές μέσα από δημιουργικές δράσεις (Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, παιχνίδι ρόλων, καταιγισμό ιδεών ζωγραφική, συγγραφή ιστοριών), δούλεψαν ατομικά και ομαδικά και έμαθαν να κατανοούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και των άλλων, να αναγνωρίζουν και να περιγράφουν βαθύτερα συναισθήματά τους και των άλλων, να αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση, τον αλτρουισμό, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό, να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται την διαφορετικότητα και κυρίως να καλλιεργούν την ελπίδα και αισιοδοξία μιας δύσκολης κατάστασης.
   Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα σε όλες τις δραστηριότητες των εργαστηρίων. Επικοινώνησαν συνεργάστηκαν και εκφράστηκαν γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό τους και το πλήθος συναισθημάτων τους.
   Έτσι, ολοκληρώθηκε η ενότητα που αφορά την ψυχική και συναισθηματική υγεία και τα παιδιά «ένιωσαν, αποδέχτηκαν και εκφράστηκαν…»