Παραολυμπιάδα Τμήμα Γ1

Στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA2, με θέμα την «Ιδεατή μας πόλη» και ως σχολείο που ανήκει στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPNet) UNESCO,  που προσπαθεί να εφαρμόσει και να διαδώσει τις αξίες που υποστηρίζει η UNESCO,  οι μαθητές του Γ1 τμήματος του σχολείου μας, μέσα από ιδεολογική συζήτηση κατέληξαν να ασχοληθούν πιο διεξοδικά με την προσφορά στον συνάνθρωπο και κατ’ επέκταση το κοινωνικό σύνολο. Έτσι λοιπόν πρώτος σταθμός αναφοράς ήταν η ενασχόληση με τους ολυμπιακούς αγώνες και η διαπίστωση, μέσα από το μάθημα της ιστορίας, ότι στην αρχαία Ελλάδα, τα άτομα που δεν ήταν αρτιμελή δεν είχαν καμία θέση στη κοινωνία, ούτε φυσικά στους αγώνες. Λογικό λοιπόν τα παιδιά να αναπτύξουν μια ευαισθησία σε αυτό το θέμα και να ασχοληθούν με τους ανθρώπους αυτούς και τη δύναμη της θέλησής τους, που τους οδηγεί στη συμμετοχή τους στους παραολυμπιακούς αγώνες.

Διοργανώθηκε λοιπόν μια δράση εντός του σχολείου, όπου τα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή του σήματος των ολυμπιακών αγώνων, την εύρεση πληροφοριών και εικόνων από παραολυμπιακούς αγώνες και Ελλήνων αθλητών.

Τελικός σταθμός της δράσης ήταν η διοργάνωση της παραολυμπιάδας του Γ1 όπου τα παιδιά πήραν τη θέση κάποιων παραολυμπιακών αθλητών, άλλων χωρίς χέρια, άλλων με εγκεφαλική και κινητική παράλυση, άλλων χωρίς χέρια και πόδια, άλλων χωρίς όραση, και ολοκληρώθηκε με την κατασκευή και απονομή μεταλλίων συμμετοχής στους μαθητές.

Τελικός απολογισμός των παιδιών μέσω της κοινωνικής ενσυναίσθησης ήταν ότι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΕΣ, όπως τα ίδια δήλωσαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.